Om oss

Teddytassar´s Kaningård Teddyvädur & Lejonhuvad kanin

Jag heter Therese Svensson och är 27 år. Det är jag som huvudsakligen  har  haft hand om kaninerna förut när vi också hade Marsvin. Nu är det ju mestadels Mamma som sköter allt men ibland kommer jag och hjälper till.  Jag är uppvuxen med djur och intresset har alltid funnits. Jag bor nu i Falkenberg och har egna barn, hus och familj men mina föräldrar och bror bor i Långås med alla djuren. Där har jag bott sen jag var två år.  Jag har haft häst stort sätt i hela mitt liv men nu har jag sålt min häst pga. tiden mm.  Djuren har alltid varit det jag brinner för.  Jag har gått  på munkagårdsgymnasiet som är ett naturbruksgymnasium. Där gick jag Djurvårdslinjen. Jobbar nu på Laxbutiken i Heberg med diverse olika uppdrag.


Jag har haft kaniner sen jag var liten och för några år sedan köpte jag Teddyvädur. Jag fastnade verkligen för denna rasen! Dem är otroligt goda  i lynnet och så har dom så sött utseende.  Vi kommer att föda upp Teddyvädurar och Lejonhuvade vädurar.


Det är jag som nu sköter alla djuren. Marsvinen har jag slutat med, för jag ville ha mer tid för Kaninerna.

Vi har också  haft hästar, hundar och fler djur i familjen.

Efter många år, som vi haft hästar och dessutom drivit liten Western-ridskola så har vi nu avslutat den biten. Tungt slit gjorde att vi faktiskt valde att ta upp våra intressen igen, Kaniner.  Det är  så roligt! Jag är 50 år och mamma i familjen. Har haft djur sen jag var mycket liten och erfarenheten genom åren har det givit mig mycket kunskap som kan vara bra att ha.


Teddyvädur eller Teddydvärgvädur har vi alltid älskat sen Therese köpte sin första. De är så otroligt och ovanligt härliga i sättet och lugna att hantera. Desto mer åren har gått, desto mer har jag brunnit för dessa ulliga godingar. Lite pälsvård behöver dem men det är egentligen inte så stort jobb som man tror. Det går också bra att klippa dem ibland om man önskar det. De är så otroligt snälla så pälsvården är ett nöje!


Här kommer bli fina kullar framöver och vill man ha en Kanin som nästan är som en hund så rekommenderar jag verkligen denna ras. Det kommer också bli Inblandning av lite korthårigare som vi kallar för Lejonhuvade Vädurar med lite gener av Teddy.

Helen Svensson        Telefon: 070-6469361       E post: info@teddytassar.se