Om Teddyvädur & Lejonhuvad

Teddytassar´s Kaningård Teddyvädur & Lejonhuvad kanin

Teddyvädur & Lejonhuvad Vädur

Många som kommer till mig och funderar på att skaffa Kanin ser våra Teddyvädurar och blir väldigt förvånade och imponeras av deras kontaktsökande och deras lugn samtidigt som de är så ljuvligt söta i sina fluffiga pälsar!


Jag hade kanin när jag var ung, en liten sprattlig och envis hona som också bet. Jag blev inte så imponerad, men var inte så gammal då. När jag sedan fick barn skaffades det kaniner igen och min dotter ville då ha Dvärgvädur.  Min erfarenhet av kaniner var då inte så bra men hon och med hennes fina handlag med dem, gav mig helt annan syn på dessa härliga djur.


Jag, som hade stor erfarenhet av massor av andra djurslag hittade snart känslan i att både läsa av, och få bra handlag med dem. Så småningom skaffade Therese en Teddyvädur och jag har nog aldrig blivit såå imponerad av kaniner någon gång!!

Det ska också nämnas att Teddyväduren är i stort sett som en Dvärgvädur, ungefär lika stor och med hängande öron, fast långhårig.

Therese och hennes kompis köpte en hane var, och de var ljuvliga björnar som imponerade på oss varje dag. Sen blev det flera Teddy.


Många föräldrar som ska skaffa kanin till sina barn vet ju, eller får reda på att Kaniner är sprattliga och har egen vilja. Men Teddyväduren är lugnare i benen, alltså sprallar mindre och har ett lugnare lynne. De är oftast inte så nervösa och vakna. De är liksom coola i sitt sätt.

Här sitter de stilla och snällt när det är pälsvård.


Angående pälsen så kan jag bara se en enda nackdel med Teddyvädurar, att de behöver borstas och kammas lite då och då. Jag kan tycka det är synd att många som söker kanin, och ringer till mig och frågar, backar direkt för att de inte vill ha jobbet med pälsen. Jag vill verkligen avdramatisera detta för dem, se istället den stunden som både uppfostran och socialt umgänge.

 

Det är inte så mycket jobb som man kan tro. När man blir van går det mycket lättare och man kan faktiskt klippa pälsen om man så önskar emellanåt.


Här blir också kullar av Lejonhuvad vädur och då blandas vanlig dvärgvädur med viss del av Teddy. Ibland kan det då bli lite mindre päls, framförallt på ryggen. Dvärgväduren har ju också ett godmodigt sätt och är en trevlig kanin.

Du är Varmt Välkommen att komma och bekanta dig med våra kaniner om du går i köptankar.   / Helen


Helen Svensson        Telefon: 070-6469361       E post: info@teddytassar.se