Kaninerna

Teddytassar´s Kaningård Teddyvädur & Lejonhuvad kanin

Alla våra kaniner har härstamningsbevis och många av dem är födda hos oss. Här tillbringar vi mycket tid med våra små. Daglig översyn o pälsvård, mycket kel, utevistelse i stora gräshagar dagtid där alla har tillgång till egen hage hela dagen. Där finns tunnlar, hus och grenar. Hela tiden jobbar vi på att djuren ska ha det så bra som möjligt så som tex. miljöberikningen i hagar, social kontakt i ostressad miljö , bra foder och ständigt gnagmaterial. God kvalité på hö och halm har vi tur att ha av vår duktiga bonde samt bra foder så som Selective och Royalrabbit i liten mängd varje dag. I hagar betas gräs vid säsong och annars finns hö hängt. God hygien och regelbunden städning av burar och hagar. Liten mängd av bladgrönsak vintertid ges också. Eftersom jag, Helen tillbringar mina dagar hemma så är det såå roligt och meningsfullt att ha hand om de små. Flera timmar om dagen ägnas åt dem och det är bra att kunna ha dem alla under uppsikt. Välkomna att bekanta er med våra små!

                                                 SKROLLA NEDÅT! 

Teddytassar´s Blomma


Smeknamn: Blomma

Ras: Teddyvädur

Pälstyp: Lång

Färg: Viltgul WT

Ögon: Blå

Född: 2018-05-30

Kön: Hona


Övrigt: Född här av Teddytassar´s Pärla o Skattegårdens Kimmo.Så vackert tecknad o så söt! Ganska liten i storlek. Bor med sonen Eniro.

Molle Maräng


Smeknamn: Molle

Ras: Teddyvädur

Pälstyp: Lång

Färg: Vit

Ögon: Blå

Född: 2016-01-26

Kön: Hane


Övrigt:  Är underbar, ganska lätt i typen och super- social ! Älskar att vara i hagen och kommer på stört vid inrop. Lugn kille. Välpälsad som alla här men också lättskött päls.

Teddytassar´s Pärla


Smeknamn:

Ras: Teddyvädur

Pälstyp: Lång

Färg: Gul/Vit Japan WT

Ögon: Blå, ett Oddeye

Född: 2016-03-28

Kön: Hona


Övrigt: Trevlig hona.Fantastiskt Lynne och päls! Uppfödd här. Mamma Fluffa och Pappa Aloha! Mycket bra mamma till sina stora kullar.

Skattegårdens Kimmo


Smeknamn:

Ras: Teddyvädur

Pälstyp: Lång

Färg: Gul/blå Japan Wienertecknad

Ögon: Blå

Född: 2016-05-27

Kön: Hane


Övrigt: En jättefin kille som är både vacker o go. Lekfull och väldigt social.  Har fina linjer. Han tigger alltid godis och kommer när man ropar.

Teddytassar´s Tezza


Smeknamn: Tezzan

Ras: Teddyvädur

Pälstyp: Lång

Färg: Zobel WT

Ögon: Blå

Född: 2016-12-08

Kön: Hona


SYSTER TILL TAZZA. NU FLYTTAT TILL NYTT HEM MED FÄSTMAN!  

Teddytassar´s Tazza


Smeknamn:

Ras: Teddyvädur

Pälstyp: Lång

Färg: Svart Zobel WT

Ögon: Blå

Född: 2016-12-08

Kön: Hona


Övrigt: Mycket trevlig hona. Stabil och lite högrest. Härlig utstrålning och snäll mamma. Född här av Pärla och Molle. Syster med Tezza

Ekebergs Aprilia


Smeknamn:

Ras: Dvärgvädur

Pälstyp: Normal kort  ST, RB

Färg: Havanna WT

Ögon: Blå

Född: 2016-06-03

Kön: Hona


Övrigt: Fin hona. Otroligt vacker med jämn teckning! Fyra vita tassar. Jag brukar säga att hon är som om hon vore tecknad av en konstnär... Snäll och försiktig tjej och fantastisk som mamma.


Helen Svensson        Telefon: 070-6469361       E post: info@teddytassar.se